Tips om zelf een vloerkleed te reinigen

Van een vlek in je vloerkleed wordt niemand vrolijk! Het is niet lastig om je vloerkleed fris en schoon te houden, zolang je er maar op tijd bij bent en het regelmatig bijhoudt. Door regelmatig te stofzuigen, verwijder je alvast het meeste stof. Maar om een vlek te verwijderen of het vloerkleed gewoon te reinigen heb je wat andere middelen nodig. Met deze handige tips, kan je dit gewoon helemaal zelf doen.

Vaak lukt het schoonmaken niet alleen met water en zeep. Vooral niet als het gaat om hardnekkige vlekken, nare geuren of moddervlekken die er al jaren zitten. De meest voorkomende producten hiervoor is een tapijtreiniger of een tapijtshampoo.

Vlekken schoonmaken
Het beste is om vlekken zo snel mogelijk te behandelen. Dep met een schone doek op de vlek, met wrijven kan je ervoor zorgen dat de vlek dieper in het vloerkleed trekt. Ook kan je het vloerkleed, direct na het ontstaan van de vlek, een beetje natmaken met lauw water. Daarna de vlekken ook voorzichtig deppen met een droge, schone doek.

Lukt dit niet, dan heb je echt een shampoo of reiniger nodig. Welke soort of merk je ook gaat gebruiken, lees altijd goed de instructies door op het product zelf en test het op een klein onopvallend stukje vloerkleed.

Wat handige tips met middelen uit je keukenkastje!

– Met een ijsklontje kan je kauwgomvlekken verwijderen. Door er overheen te wrijven, wordt de kauwgom hard en kan er later dan afgekrabd worden.

– Zitten er nare geuren in het vloerkleed? Maak dan een mix van azijn en warm water. Door dit met een doek aan te brengen neutraliseer je de geur.

– Koffievlekken kan je wegkrijgen met prikwater of tonic.

– Bestrooi de vlekken met bakpoeder en giet hier een beetje water overheen. Laat het een paar uur intrekken en dep het bakpoeder met een schone doek op. Wanneer de vlek nog niet helemaal weg is, kan je dit herhalen.

– Bij vlekken en nare geurtjes helpt zuiveringszout. Bestrooi het vloerkleed met dit zout en laat het de hele nacht intrekken. Stofzuig de volgende ochtend het hele vloerkleed grondig.

Let wel op dat je altijd voorzichtig te werk gaat met het reinigen en test het eerst op een klein stukje uit. Gebruik ook niet te veel water en reinigingsmiddel. Je kan beter het proces een paar keer herhalen. Ook kun je altijd een professioneel bedrijf inschakelen voor het reinigen van je vloerkleed.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.flooringonline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 11 reviews.